Gemeente Woudenberg Gemeente Woudenberg

Ben jij een net afgestudeerd op het gebied van Integrale Veiligheid of heb je inmiddels al wat ervaring opgedaan in de praktijk? En ben je op zoek naar een uitdagende baan waarin je veel kunt leren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Junior Beleidsadviseur Openbare Orde en Veiligheid

Word een onmisbare schakel bij Gemeente Woudenberg, waarbij jij als junior beleidsadviseur openbare orde en veiligheid je verantwoordelijk voelt voor veiligheid en de leefbaarheid van de gemeente Woudenberg. Je gaat aan de slag met beleids- en operationele taken. Hier draait het om jouw expertise, groei en integriteit. In een omgeving met korte lijnen moedigen we jou aan om de verantwoordelijkheid te omarmen. Sluit je als junior adviseur aan bij ons gedreven team Veiligheid, bestaande uit 5 professionals die zich samen inzetten voor crisisbeheersing en openbare orde & veiligheid. Bij ons heerst een informele en warme werksfeer, waar eerlijke communicatie hoog in het vaandel staat. We zetten ons in voor Gemeente Woudenberg met passie en streven naar een gezonde balans tussen werk en privé. Doe mee en versterk ons hechte team, waar collegiale betrokkenheid en enthousiasme voor de taken voorop staan.

Wat ga je doen voor een veilig Woudenberg?

  • Je bent op de hoogte van de relevante wet en regelgeving voor gemeenten. Of je bent bereid hiervoor een  opleiding te volgen.  
  • Je ontwikkelt jezelf om sparringpartner en adviseur van de burgemeester en het college te worden. Zij doen een beroep op jouw gemeentelijke ervaring op het gebied van openbare orde en veiligheid. 
  • Als beleidsadviseur voer je de regie op alle veiligheidsvraagstukken die spelen binnen de gemeente Woudenberg en schaal je op indien de situatie daar om vraagt. Denk hierbij aan stijgende aantal meldingen van personen met verward gedrag of om de aanpak van ondermijnende criminaliteit in het buitengebied. 
  • Je gaat samenwerken met de gemeenten Zeist, Bunnik en Leusden om aan de slag te gaan met één van de volgende thema’s uit het integrale veiligheidsplan: cybercrime, ondermijning, maatschappelijke onrust of zorg en veiligheid. 
  • Voor de integrale veiligheidsaanpak schrijf, monitor en evalueer je het beleid dat gerelateerd is aan veiligheid. Dit doe je met zowel interne als externe ketenpartners, zoals de afdelingen sociaal en fysiek domein, het RIEC, het zorg- en veiligheidshuis, de politie en het Openbaar Ministerie. 
  • Je werkt nauw samen met de boa(‘s) in de uitvoering van het toezicht in de openbare ruimte.
  • Op het gebied van complexe casuïstiek, zoals woonoverlast, demonstraties of ondermijning voer jij de (proces)regie. 
  • Je werkt en denkt in netwerken, participeert in intergemeentelijke en regionale overleggen ter voorbereiding van bijvoorbeeld de basisteamdriehoek of het districtelijk veiligheidscollege. 
  • Je verzorgt de organisatie van overleggen (planning, opstellen agenda en uitwerken notulen).

Wie ben jij?

Als adviseur ben je omgevingsbewust en heb je een hoge mate van bestuurlijke, politieke en organisatiesensitiviteit. Je kan zelfstandig werken en neemt graag initiatief, maar daarnaast ben je ook onderdeel van een team en draag je graag je kennis en ervaringen over. Besluitvaardigheid zit in je genen en je schrikt er niet voor terug om een standpunt in te nemen. Je bent beschikbaar en inzetbaar, en hebt daarbij geen 9:00-17:00 mentaliteit.

Je hebt minimaal hbo-werk- en -denkniveau. En een voor de functie relevante opleiding, zoals Integrale Veiligheidskunde. Ook schoolverlaters raden wij aan te solliciteren.

Wat bieden we jou?

  • We bieden je een contract van één jaar met mogelijkheid op een vast contract na een jaar. 
  • Een werkweek van 32 - 36 uur. 
  • Een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring in schaal 9 tussen de € 3.317,- en € 4.752,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek en afhankelijk van opleiding en ervaring. 
  • Naast je salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% wat je iedere maand vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen passend bij jouw persoonlijke wensen. Denk aan: uitbetaling, extra verlofuren of opleidingskosten. 
  • 27 vakantiedagen op basis van een 36-urige werkweek. 
  • Ruime mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. 
  • En bovenal werk je in een leuk team met enthousiaste collega’s!

Over de gemeente Woudenberg

Echte impact maken doe je bij de gemeente Woudenberg waar we met ongeveer 100 medewerkers ons inzetten voor ongeveer 14.500 Woudenbergers. We zijn een kleine, krachtige gemeente, trots op onze zelfstandigheid en hebben te maken met een grote verscheidenheid aan vraagstukken die we sámen aanpakken. Woudenberg bouwt samen, met vertrouwen aan een duurzame en mooie toekomst. Woudenberg, samen bouwen met vertrouwen.

Heb je nog vragen? Of wil je meer weten?

Wil je meer informatie over deze functie of over het team en onze manier van werken? Neem dan contact op met Duncan Ruseler, gemeentesecretaris/algemeen directeur. Heb je vragen over de procedure? Ellen van Middelkoop, HR-adviseur beantwoordt graag jouw vragen. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 14-033.

Kreeg je een lach op je gezicht bij het lezen van de vacature en past deze functie bij jou?

Dan maken wij graag kennis met jou! Via onderstaande knop kun je snel en gemakkelijk solliciteren. In je brief en cv lezen we graag je motivatie, je werkervaring en opleiding. Aan deze vacature zit geen sluitingsdatum vast. Als we voldoende aanknopingspunten zien, gaan we graag met je in gesprek. We zien je sollicitatie met veel belangstelling tegemoet als jij dé junior adviseur Openbare Orde & Veiligheid bent waar wij naar op zoek zijn! Voor de sollicitatieprocedure is er sprake van zowel een selectie- als een adviescommissie omdat dit een bijzondere positie is. De burgemeester, waarmee je een vertrouwensrelatie opbouwt, is voorzitter van de adviescommissie.

Acquisitie stellen we niet op prijs.

 

Startdatum:
20-02-2024
Contactpersonen:
Ellen van Middelkoop
tel.: 14-033
Bedrijfspagina:
https://www.woudenberg.nl/
Terug naar boven